Muinsuskaitsepäevad tulevad taas!

Tänavused, 15.–18. septembril toimuvad muinsuskaitsepäevad kannavad nime “Elav vana linn”. Vanalinnad on linnade identiteedi kandjad – kohad, kus ajaloolised ja tänapäevased kihistused moodustavad elava ruumilise terviku. Linnasüda võib olla kultuuriväärtuslik, mugavat elukeskkonda pakkuv ning jätkusuutlikkusele ja kogukonnale orienteeritud nii siis kui see on vanalinn kui ka lihtsalt vana linn.

Muinsuskaitsepäevade raames avatakse vanalinna või vana linna kodude, kohvikute, koolide, galeriide ja paljude teiste tragide tegijate asutuste uksed laiemale auditooriumile, et näidata eeskuju aktiivse linnasüdame loomisel ja inspireerida oma edukate vanalinnas korda saadetud projektidega ka teisi. Muinsuskaitsepäevadel võib sündmuse korraldada igaüks, kel ideid, tahtmist ja jaksu katusteema alla sobituvat ettevõtmist tutvustada. Oma ürituse saab kavva kirja panna siin.

Lisaks nelja-päevasele põnevaid sündmusi täis kavale, avatakse Rakveres elavate vanalinnade teemaline näitus, mis lubab külastajal piiluda tegusate inimeste, asutuste, kogukondade ja omavalitsuste tagatubadesse ja heidab valgust edulugudele, kus on tulemuslikult tegutsetud selle nimel, et hoida elu vanalinnas või vanas linnas, kus tegutsemine võib mitmel põhjusel päris keeruline olla. Näitusel on eksponeeritud 11 objekti erinevatest Eesti linnadest. Rändnäitus reisib hiljem edasi ka teistesse Eesti linnadesse.

Kutsume osa võtma muinsusakaitsepäevade fotokonkursist! Märka elu linnasüdames ja jäädvusta seda – ruttu või vaikelu, inimesi või hooneid, uhiuut või sajanditevanust. Püüa pildile vana linna elu! Rohkem infot konkursi kohta avaldame peagi.

Festivali korraldatakse Muinsuskaitseameti ning Norra Kultuuripärandiameti koostööprojekti „Ajalooliste linnasüdamete elavdamine ja kohalik areng kultuuripärandi kaudu“ raames.