Osale fotokonkursil!

Muinsuskaitseamet ja Wikimedia Eesti kutsuvad osalema fotokonkursil “Elav vana linn”!

Võistlus on osa Muinsuskaitsepäevade programmist ja seda korraldavad Muinsuskaitseamet, Norra Kultuuripärandiamet ja Wikimedia Eesti. Muinsuskaitsepäevad teemanimetusega “Elav vana linn” toimuvad 15.–18. septembril 2022. Pilte kogume aga alates 1. septembrist kuni kuu lõpuni. Parimate osavõtjate vahel läheb jaotamisele 1500 eurot.

Fotokonkursi “Elav vana linn” korraldamisega soovivad korraldajad kutsuda inimesi üles märkama ja jäädvustama elu vanas linnas. Osalejaid innustatakse teadvustama ja jäädvustuste kaudu tutvustama nende inimeste, asutuste, kogukondade, omavalitsuste jt panust, kes töötavad selle nimel, et vanalinnad toimiksid elanikkonna koonduspunktina ja toimiksid jätkusuutlikult ka olukorras, kus kogunemiskohad kipuvad liikuma teistesse rajoonidesse.

Eestis on 12 muinsuskaitseala, millest 11 asuvad linnades. Muinsuskaitsealade eesmärk on kohaliku ehituspärandi ja traditsioonide säilitamine ja jätkamine. Muinsuskaitsealade maapind sisaldab enamasti olulist arheoloogilist informatsiooni. Lisaks ajaloolisele tänavaruumile ja fassaadidekoorile on muinsuskaitsealadel sageli ka väga väärtuslike interjööridega hooneid. Konkursil saab osaleda fotodega HaapsaluKuressaareLihulaPaidePärnuRakvereTallinnaTartuValgaViljandi ja Võru vanalinna muinsuskaitsealadelt.

Konkurss ja sellega kaasnev veebinäitus toimuvad Vikipeedia platvormil. Tutvu konkursi tingimustega ja osale siin.