Muinsuskaitsepäevade ja näituse “Elav vana linn” avamine

Muinsuskaitsepäevad saavad tänavu avapaugu Rakveres, kus ühtlasi esitletakse ka pärandifestivali jaoks valminud näitust “Elav vana linn”. Näitus jutustab 11 lugu vanadest elavatest Eestimaa linnadest. Neid lugusid räägivad inimesed, kes on ise arhitektuurse pärandi hoidjad, ent samas panustavad igapäevaselt sellesse, et vanalinn oleks mõnus elu- ja tegevuskeskkond ka kõigile teistele ning toimiks oma kihistuste toel ja väljakutsete kiuste kogukonnakoondajana.

Avamine algab kell 17 Pikk 22 linnaplatsil (porganditrepi juures). Avamisele järgneb Rakvere muinsuskaitsealaekskursioon, mida juhib muinsuskaitse vaneminspektor Madis Tuuder.

Välinäitus on Rakveres 14. oktoobrini ja seda saab külastada ööpäevaringselt. Paralleelselt välinäitusega avatakse veebinäitus 2022.muinsuskaitsepaevad.ee lehel samuti 15. septembril.